RAZMJENA UČENIKA

Program razmjene učenika Njemačka – Bosna i Hercegovina je postao sastavni dio obrazovanja u Drugoj gimnaziji Sarajevo, kako bi se našim učenicima omogućilo stjecanje internacionalnih iskustava, te upoznavanje važnosti praktične nastave i praktičnih iskustava.
Tako da je i ove godine periodu od 21.10.2017. do 28.10.2017. godine naša škola je ugostila dvije profesorice i 26 učenika iz Schwäbish Gmünda.
Tokom posjete učenici iz Njemačke boravili su u porodicama naših učenika, pohađali nastavu sa svojim domaćinima i sudjelovali u aktivnostima koje organiziraju supervizori projekta, kao što su posjete muzejima, vjerskim, historijiskim, kultorološkim i drugim objektima koji su od velikog značaja za grad.
Učenici su u toku svog boravka u Sarajevu posjetili: Vijećnicu, Svrzinu kuću, Tabiju, Katedralu, Begovu džamiju, Staru pravoslavnu crkvu, Sinagogu, Galeriju Srebrenica, Muzej Sarajeva, Bošnjački institut, Njemačku ambasadu u Sarajevu, Muzej Tunela spasa, Počitelj, Blagaj i Mostar.
Nakon posjete učenika iz Njemačke Drugoj gimnaziji Sarajevo, planira se povratna posjeta naših učenika u Njemačku koja će se realizirati u mjesecu martu.

 

Medij