POZIVAJU SVE SVI BIVŠI UČENICI I UČENICE DA SVOJIM UČEŠĆEM DAJU DOPRINOS

POZIVAJU SVE SVI BIVŠI UČENICI I UČENICE DA SVOJIM UČEŠĆEM DAJU DOPRINOS

OSNIVAČKA SKUPŠTINA ALUMNI ASOCIJACIJE DRUGE GIMNAZIJE SARAJEVO U SUBOTU 2. DECEMBRA

Osnivačka skupština Alumni Asocijacije Druge gimnazije Sarajevo održat će se u subotu, 2. decembra u školskim prostorijama sa početkom u 9:30 sati. Inicijatori i školska uprava pozivaju sve bivše učenike i učenice Druge gimnazije Sarajevo da svojim učešćem daju doprinos osnivanju i budućim aktivnostima Asocijacije.

Direktor Druge gimnazije Sarajevo, Seid Alibegović, naglasio je da će ovo biti jedna od prvih alumni asocijacija srednje škole u Bosni i Hercegovini. “Osnivanje Alumni asocijacije svakako je značajan korak za Drugu gimnaziju Sarajevo i siguran sam da će mnogo pozitivnih inicijativa i projekata poteći od naših bivših učenika i učenica. Pozivam ih, bez obzira na generaciju iz koje dolaze, da budu dio osnivačke skupštine i aktivno se uključe u rad Asocijacije“, istakao je Alibegović te najavio da se svi zainteresovani mogu prijaviti i putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Zadaci Alumni Asocijacije Druge gimnazije Sarajevo u narednom periodu bit će uspostavljanje i osnažnjivanje veze između Druge gimnazije i njenih učenika kroz implementaciju različitih projekata, poticanje aktivnosti poput stipendiranja sadašnjih učenika škole, učešće u međunarodnoj razmjeni i uspostavljanje odnosa sa drugim Alumni asocijacijama iz regiona, a sve s ciljem afirmisanja Druge gimnazije Sarajevo i aktivnijeg učešća u razvoju bh. društva.

Tog dana sa početkom u 12h biće otkrivena spomen ploča bivšem učeniku Druge gimnazije Sarajevo, Janu Doršneru, po kome će ubuduće sportska sala škole nositi ime.