DOBA

Srednjoškolci u okviru projekta DOBA uče kroz rad:
Prva radionica posvećena brendiranju
Sarajevo, 27.10.2017. – Naši učenici su u okviru projekta DO.BA, u srijedu 26.10.2017. godine imali priliku prisustvovati radionici u sklopu ovogodišnjih izvršnih priprema za simulaciju rada bh. državnog nivoa vlasti. Prva ovogodišnja radionica posvećena je temi brenda i samog brendiranja, a voditeljica radionice bila je Ajla Bećirspahić iz Aha produkcije. Na radionici je detaljno pojašnjen pojam brenda, šta brend treba sadržavati i zašto je značajan. Naša sagovornica, ujedno i dizajnerica aktualnog logo-a DOBA, ali i cjelokupnog vizuala, naglasila je ulogu brenda u svijetu današnjice i mudrost koja se krije iza njegove popularizacije. Pored svega, objasnila je emotivnu, nacionalnu i spektralnu stranu naziva i logo-a projekta. Saznali smo zašto DOBA simbolizira stabilnost, mladost, snagu, sreću, pamet i povjerenje.
Podsjećamo, u želji da se kroz neformalno i informalno obrazovanje potaknu sistemske promjene u bh. obrazovanju, Druga gimnazija Sarajevo već drugu godinu zaredom organizira simulacije rada bh. državnog nivoa, simbolično nazvanog do.ba – državna i društvena otvorenost i odgovornost BiH. Projekt ima za cilj aktualiziranje razvoja ključnih kompetencija kod srednjoškolaca, povezivanje mladih iz cijele zemlje okupljenih oko zajedničke ideje: učestvovanje u simulaciji rada Zastupničkog doma i Doma naroda Bosne i Hercegovine.

Projekt DOBA je usmjeren na saradnju učenika iz svih kantona/entiteta u BiH, kroz razvoj ključnih kompetencija kod mladih. Jednogodišnje učenje će biti krunisano trodnevnim događajem u Sarajevu na kojem će se okupiti 90 srednjoškolaca iz cijele BiH, na simulaciji rada državnih organa vlasti u BiH – Zastupnički dom i Dom naroda. Projekt je koncipiran u četiri segmenta koji sistematično obučava mlade za kvalitetan nastavak školovanja obezbjeđujući im prvenstveno vještine cjeloživotnog učenja.

Image Gallery