ALUMNI ASOCIJACIJA DRUGE GIMNAZIJE

Druga gimnazija Sarajevo osniva Alumni asocijaciju Druge gimnazije Sarajevo u subotu, 2. decembra, u 9:30 h u prostorijama škole. Inicijatori i školska uprava pozivaju sve bivše učenike i učenice Druge gimnazije Sarajevo da svojim učešćem daju doprinos osnivanju i budućim aktivnostima Asocijacije.
Direktor Druge gimnazije Sarajevo, Seid Alibegović, naglasio je da će ovo biti jedna od prvih alumni asocijacija srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

"Osnivanje Alumni asocijacije svakako je značajan korak za Drugu gimnaziju Sarajevo i siguran sam da će mnogo pozitivnih inicijativa i projekata poteći od naših bivših učenika i učenica. Pozivam ih, bez obzira na generaciju iz koje dolaze, da budu dio osnivačke skupštine i aktivno se uključe u rad Asocijacije", kazao je direktor naše škole. Svi zainteresirani bivši učenici Druge gimnazije Sarajevo mogu se prijaviti i putem e-mail adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Zadaci Alumni asocijacije Druge gimnazije Sarajevo u narednom periodu bit će uspostavljanje i jačanje veze između Druge gimnazije i njenih učenika kroz implementaciju različitih projekata, poticanje aktivnosti poput stipendiranja sadašnjih učenika škole, učešće u međunarodnoj razmjeni i uspostavljanje odnosa s drugim Alumni asocijacijama iz regiona, a sve s ciljem afirmiranja Druge gimnazije Sarajevo i aktivnijeg učešća u razvoju bh. društva.

"Želimo izgraditi snažan osjećaj ponosa i lojalnosti među našim bivšim učenicima i omogućiti im da kroz aktivnosti Alumnija prenesu svoja znanja i iskustva novim generacijama", zaključio je direktor Druge gimnazije Sarajevo.