USPJESI NAŠIH UČENIKA NA INTERNACIONALNIM OLIMPIJADAMA

Učenici  Druge gimnazije Sarajevo su ostvarili značajne uspjehe na takmičenjima iz informatike.

Iz naše škole su učestvovali učenici Benjamin Mujkić, učenik 4. razreda IBDP, Faruk Ibrahimović, učenik 4. razreda IBDP i Adnan Osmić, učenik 2. razreda. Njihova takmičenja su započela u egipatskom gradu Aleksandriji,  gdje se  od 1. do 8. septembra održala Internacionalna olimpijada iz informatike. To je najprestižnije takmičenje iz informatike za srednjoškolce koje se održava već 36 godina. Na ovom takmičenju Faruk Ibrahimović je osvojio bronzanu medalju dok je Benjamin Mujkić osvojio počasnu pohvalu.

Nakon takmičenja u Egiptu, naši učenici su se odmah zaputuli  prema Saudijskoj Arabiji, gdje se održala prva Internacionalna olimpijada iz vještačke intelegencije. Takmičenje je bilo održano u periodu od 8. do 13. septembra u Rijadu. Faruk Ibrahimović je osvojio zlatnu medalju , a Benjamin Mujkić počasnu pohvalu. Ispred naše škole je išao profesor Adnan Šalaka, koji je pokazao ogromnu predanost i podršku ovom timu.

Ovi uspjesi pokazaju da se trud i rad mladih učenika Druge gimnazija Sarajevo itekako isplatio i da u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate.