NJEMAČKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Njemačka za Bosnu i Hercegovinu je naziv manifestacije koja je prvi put održana prošle godine. Riječ je o manifestaciji u kojoj vladine i nevladine organizacije, ali i njemačke firme, predstavljaju svoj rad.
Kao i svakom ozbiljnijem događaju, i ovoj manifestaciji je bio potreban logo kao nešto po čemu će biti prepoznatljiv. Njemačka ambasada je prepoznala značaj ovog događaja i raspisala konkurs za izradu loga spomenute manifestacije. Na raspisanom konkursu u finale je ušlo pet učenika, a među njima su bila i dva učenika Druge gimnazije Sarajevo.
Njemačka za Bosnu i Hercegovinu, kao manifestacija, po drugi put je održana 5. oktobra u Mikser house-u. Pet odabranih finalista su, zajedno sa jednim crtačem grafita, svoj logo nacrtali sprejem na planu, a nakon toga Komisija je odabrala pobjednika. Jedan od učenika naše škole, Admir Ahmetspahić (I4), osvojio je drugo mjesto, a drugi učenik, Vedad Delić (IV3), osvojio je četvrto mjesto.
Učenici I4 i IV3 su u pratnji profesorice Kenite Šeta posjetili Mikser house i tako podržali Admira i Vedada. Našim učenicima želimo čestitati na velikom uspjehu koji su postigli.