GIMNAZIJADA 2023 - DRUGI DAN: PRVA ODLIČJA I ŠANSE ZA ZLATO

Drugi dan gimnazijade donio je nove rezultate, uspjehe ali i poraze. Naši reporteri u nastavku donose izvještaje sa odigranih susreta i najavu sutrašnjih utakmica.

Danas su se naši učenici Ammar Trnka i Fatih Efe Memišević takmičili za 3. mjesto iz stolnog tenisa protiv Pete gimnazije. U prvom meču Fatih Efe je poražen od Tahira Imamovića, te prvi poen odlazi Petoj gimnaziji, međutim u drugom meču postiže bolji rezultat i donosi prvi poen za našu školu. Protiv Tahira igrao je i Ammar u drugom meču gdje je nakon dva odigrana seta pobijedio, ali ne uspijeva pobijediti Alena Kajevića u svom sljedećem meču. Za kraj odigran je double meč (Memišević i Trnka protiv takmičara iz Pete gimnazije) gdje su nažalost nakon napete igre poraženi. Meč je završen sa porazom naše škole 3-2. Naš igrač, Ammar Trnka za Redakciju Druge gimnazije kaže “Prošle godine, imali smo bolji rezultat, ali nema veze. Osim toga, bilo je lijepo, ali nisam baš u potpunosti zadovoljan rezultatom”.

ALBUM

U utakmici za treće mjesto u stonom tenisu u ženskoj konkurenciji, naše reprezentativke su pobijedile Richmond Park School i osvojile treće mjesto rezultatom 3:0. Našu ekipu su predstavljale Ema Brekalović, Emina Hasanbegović i Ilma Čeljo. Ema Brekalović u kratkoj izjavi za našu Redakciju ističe da je atmosfera bila odlična, te da je jako zadovoljna rezultatom.

ALBUM

Na današnjem nastupanju odbojkaške ekipe Druge gimnazije su održale pobjednički niz, odnijevši pobjedu u drugoj utakmici na ovogodišnjoj gimnazijadi protiv Pete gimnazije. Meč je počeo u 9:00 sati i nakon napetog početka naše su odbojkašice uzele prednost i završile prvi set 25:18 pobjedom. Drugi set je započeo sličnom atmosferom, gdje nakon 13. poena održale su prednost od bar 3 poena sve do kraja. Drugi set je završio sa istim rezultatem od 25:18. Ovom pobjedom naše odbojkašice su osigurale prolaz u polufinale.

ALBUM

Naši košarkaši su i danas briljirali na terenu. U prvim sekundama utakmice su preuzeli vodstvo nad protivničkom ekipom, postigavši dva poena u prvih deset sekundi susreta. Prvu četvrtinu utakmice su završili vodeći protivnike za čak 15 poena. Protivnička ekipa je u drugoj četvrtini postigla samo jedan poen, dok je naša ekipa postigla još 16 poena, nakon čega su treću četvrtinu završili sa izvanrednih 45 poena. Utakmicu su završili sa čak 45 poena prednosti ostvarivši 61 poen i odnijevši još jednu pobjedu.

ALBUM

Naša škola, Druga gimnazija Sarajevo, danas je odigrala utakmicu u futbalu protiv tima Pete gimnazije. Nažalost, rezultat ovog meča nije bio povoljan za našu školu. Peta gimnazija je pobijedila rezultatom 2:1. Igrači obje škole su pokazali izuzetnu sportsku borbu i pružili sjajne performanse na terenu. Iako se ekipa Druge gimnazije trudila, i dala sve od sebe, nije uspjela da nadmaši protivnike. Tim Pete gimnazije je pokazao izuzetno dobru igru i uspio da postigne više golova od nas.

ALBUM

Sutra, na posljednjem danu Gimnazijade, naša škola će odigrati po dvije finalne utakmice u košarci (protiv ekipe Treće gimnazije u 11 i 12:30h), te u odbojci (protiv Treće gimnazije).

Uprkos porazima, ali i uspjesima koje smo ostvarili, važno je istaći da je gimnazija mjesto za promociju sportskog duha, druženja i učtivog ponašanja. Raduje nas činjenica da je na drugom danu Gimnazijade bilo dosta više podrške učenika naše škole koji su bodrili našu ekipu.

Povodom uspjeha naših takmičara, Redakcija Druge gimnazije priprema specijalnu emisiju “Gimazijada 2023”, gdje ćete moći pronaći inserte sa odigranih mečeva, izjave učenika, ali i pogledati grafički prikaz rezultata i analiza. Sve navedeno će komentarisati odabrani gosti u studiju, stoga pratite službene naloge Druge gimnazije Sarajevo.

Sutra naša škola igra finale u odbojci (dvije utakmice) i finale u košarci (dvije utakmice):

  • Odbojka - prva utakmica u 9:00, a druga u 11:00,
  • Košarka - prva utakmica u 11:00, a druga utakmica u 12:30

 

Novinari reporteri: Lejla Sajra Ramović, Faruk Pojskić, Almina Ganić, Harun Mešić, Velida Salihić

Fotoreporteri: Merjem Rovčanin, Esma Čopra, Nejra Kovačević, Velida Salihić

Urednici u DESK-u: Tin Bender-Dobardžić

Urednik Redakcije Druge gimnazije Sarajevo: Mak Topčić

Koordinator Redakcije Druge gimnazije: Merima Kurtović Čengić, prof.