PERFORMANS “LIFE NOW NOT ON HOLD”

 Učesnici školske sekcije Dramobrazba su se u ponedjeljak, 19. februara,  istakli još jednim izvanrednim performansom u režiji profesorice Ide Avdibegović, ovaj put, na ceremoniji otvaranja sjedišta Fondacije “Hanns Seidel” u Sarajevu. Ovaj spektakularni performans, pod nazivom “Life NOW not on HOLD”, duboko je dirnuo srca svih prisutnih svojom porukom i sjajnom energijom.

Fondacija “Hanns Seidel” aktivna je u Bosni i Hercegovini od aprila 2023. godine i njen cilj je poticanje međuetničkog dijaloga, sa fokusom na mlade iz svih dijelova BiH, jačajuči njihov potencijal i potičući kritičko razmišljanje, sa fokusom na jačanju društveno-političkog angažmana u Bosni i Hercegovini.

Svojom izvedbom, učenici  Maida Ćatić, Isak Granov, Lana Grmuša, Mak Ibrahimpašić, Danis Ljumanović, Hana Mirvić,  Sara Omanović,  Lamija Pilav,  Tarik Ramić, Ena Smajilhodžić, Anja Zubac, i Erdi Žubi, poslali su jasnu poruku kako mladima, tako i političarima Bosne i Hercegovine. Rečenicama poput:  “Why invest in the "tomorrow" of a country that will not invest in our "now"?”,  "Life NOW not on HOLD.", “I want to make a change, but I know I can’t influence anything until I am someone.", , “I want to live in a country where I am given more chances. “, “I want to live in a country where people don't want to leave.”, i mnogim drugim,  istakli su problem odlaska mladih iz države, ali i razloge zbog kojih odlaze, na vrlo kreativan i emotivan način. Svojom energijom, koordinacijom, kreativnošću i strašću, uspjeli su svim prisutnima pokazati koliku moć i sposobnost mladi imaju da mijenjaju svijet i da se bore za ono u što vjeruju. Ovim izvanrednim performansom dokazali su da budućnost pripada onima koji vjeruju u sebe i ne boje se glasno i jasno govoriti o problemima sa kojima se suočavaju.

Profesorici Idi Karahasanović - Avdibegović i svim učesnicima čestitamo na fantastičnom performansu i nadamo se mnogim sličnim projektima u budućnosti.