POSJETA DOMU ''BJELAVE''

U okviru CAS aktivnosti, a u pratnji profesorice Aide Sejdić- Melezović, učenici III i IV razreda IBDP-a naše škole posjetili su Dječiji dom ‘’Bjelave’’ u petak, 27. oktobra. Mališani Doma su bili presretni jer su imali priliku ugostiti naše učenike i pokazati im šta sve znaju i umiju. Nakon nastupa koje su pripremili za svoje goste, počelo je druženje mališana s učenicima naše škole. Uz društvene igre, crtanje, razgovor i igru, učenici su se približili mališanima i proveli s njima jedno krasno prijepodne.

Nakon ovog iskustva, učenici su iskazali želju da redovno posjećuju Dom ‘’Bjelave’’, te da svojim radom pomognu djeci koja pohađaju školu, a koja imaju poteškoće u savladavanju gradiva.

Direktor Doma ‘’Bjelave’’ i direktor Druge gimnazije Sarajevo iskazali su spremnost da podrže ideju CAS koordinatorice i uspostave stalnu saradnju koja će našim učenicima omogućiti kontinuirani volonterski rad u Domu ‘’Bjelave’’, a djeci iz doma zasigurno olakšati učenje i otvoriti mogućnosti za nova prijateljstva, te pažnju i ljubav naših učenika.