Orientation Day

Alumni asocijacija Druge gimnazije Sarajevo u saradnji sa Vijećem učenika škole, uz dragocjenu pomoć volontera u okviru Društveno-korisnog učenja, organizovala je Orientation Day u petak 14. aprila 2023.

Kao i ranijih godina Alumni asocijacija povezuje sadašnje i bivše učenike škole sa jednom od najvažnijih tema u ovom periodu za starije razrede, a to je pravilan izbor zanimanja. Uvažavajući interes učenika, alumnisti su se odazvali pozivu predsjednice asocijacije, Dženete Ajanić, ujedno i profesorice naše škole, kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo.

Kroz kratka predstavljanja veliki broj zainteresovanih učenika imao je priliku da se upozna sa uspješnim alumnistima i njihovim pozivima, nakon čega su u manjim fokus grupama nastavili druženje kroz neformalne razgovore. Od inženjera, programera, ljekara, naučnika, pa sve do biznismena, ekonomista, političara, novinara i pedagoga, naši alumnisti su vrhunski stručnjaci i svi redom ističu značaj Druge gimnazije u njihovom profesionalnom razvoju ali i emotivnu povezanost sa svojom školom koju pokazuju i kroz učešće u ovom projektu.

Vesele nas pozitivne reakcije sa obje strane, a prema riječima predsjednika Vijeća učenika Maka Topčića, učenici su izuzetno zadovoljni, a za neke od njih razgovori s alumnistima su uspjeli sasvim promijeniti njihove buduće izbore.