PROJEKT SOCIJALNI DAN

Pet učenika naše škole 30.10.2018. zamijenili su školske klupe radnim mjestima u Direkciji za evropske integracije.

 

Naši učenici su bili učesnici projekta Socijalni dan, koji svake godine realizira ASuBiH. Cilj navedenog projekta je da srednjoškolcima omogući sticanje praktičnog iskustva, te priliku da vide kakva je radna klima u Bosni i Hercegovini. Projekat ima i humanitarnu notu, s obzirom na to da sav novac zarađen u sklopu Socijalnog dana odlazi u fond za finansiranje omladinskih projekata.

 

Učesnici ovogodišnjeg projekta upoznali su se sa radom Direkcije za evropske integracije, gdje su boravili cijeli radni dan. Nakon prezentacije rada različitih odjela u sklopu Direkcije, učenici su radili na Odjelu za promociju, na Odjelu za opće poslove, gdje su upoznati s radom admistracije, a u direktorskom kabinetu imali su priliku vidjeti na koji način se vrše pripreme za predstojeći sastanak.

 

Prema riječima učesnika, Socijalni dan je izuzetno praktično iskustvo koje srednjoškolcima otvara vrata poslovnog svijeta, te se nadaju da će se projekat proširiti i da će u budućnosti naša škola ovu priliku pružiti većem broju učenika.