HUMAN RIGHTS PROJECT

Tokom proteklog perioda, grupa učenika IBDP-a, članova Human rights kluba , realizovala je akciju prikupljanja odjeće i obuće za imigrante i izbjeglice, koji se trenutno nalaze u našoj zemlji. Značajne količine odjeće i obuće koje su donirali učenici i uposlenici škole su u petak, 21. decembra predate u humanitarnu organizaciju Pomozi.ba, koja se brine o izbjeglicama i imigrantima širom BiH. 

Iz organizacije Pomozi.ba su istakli važnost učešća škola u ovakvim akcijama, te stalnu potrebu za stvarima koje su izbjeglicama i imigrantima neophodne u toku boravka u našoj zemlji, te na njihovom daljem putu prema konačnim destinacijama. 

Paralelno s ovom akcijom, članovi kluba su radili istraživanje i prezentaciju o ljudskim pravima, koja su imigrantima i izbjeglicama danas uskraćena. 10. decembra održana je prezentacija za učenike IBDP-a, na Međunarodni dan ljudskih prava. Koordinatori ove aktivnosti bile su učenice Amina Sinanović i Iman Purišević, a  supervizorice projekta profesorica Aida Sejdić Melezović, te gostujuća supervizorica, gospođa  Anthoussa Diakopoulos, supruga grčkog ambasadora u BiH.