GOSTOVANJE UČENIKA NA TV1 I RADIJU BH1

Učenici prvih i drugih razreda gostovali na TV1 i Radiju BH1 a povod je učestvovanje u projektu "Budi inspiracija", koji se realizira u saradnji s nevladinim organizacijama YiHRBiH i Infohouse.

Projekat je posvećen kreiranju atmosfere razumijevanja među mladima.

Učenici su govorili o stečenim iskustvima u ovom projektu, budućim planovima, kao i o vlastitim hobijima svakog od njih. Naravno, nisu propustili priliku spomenuti i Drugu gimnaziju Sarajevo kao mjesto odakle sve kreće.
Osvrnuli su se i na veliku podršku škole u svim aspektima, od organizacije projekta do sprovođenja istog. Istakli su da su veoma zahvalni na svemu što im škola pruža jer, kako kažu, tamo provode najveći dio svog vremena te im je bitno da škola zadovoljava sve njihove potrebe i da im pomaže napredovati u područjima njihovih interesovanja, posebno putem različitih sekcija.
S tim u vezi spomenuli su da se u oba programa realizuju projekti edukativne, kulturne, humanitarne i ekološke akcije putem društveno korisnog učenja, Community Project-a, Personal Project-a i CAS-a, tako da učenici imaju priliku steći različite vještine u sklopu svog školovanja.

 

Video prilog s gostovanja na TV1:

https://www.youtube.com/watch?v=LepHd53o0KA&feature=youtu.be