KONSTITUIRANO VIJEĆE RODITELJA ZA ŠKOLSKU 2019/2020. GODINU

U ponedjeljak  14.10.2019.godine je održan prvi sastanak Vijeća roditelja   u  školskoj 2019/2020.godini.

Nakon  uvodnog obraćanja direktora škole , pristupilo se predstavljanju članova Vijeća roditelja i međusobnom upoznavanju.Sastanku je pored direktora, prisustvovala  pedagogica škole Elida Čaušević- koordinator Vijeća roditelja, kao i 23 roditelja predstavnika odjeljenja.

Predsjednica Vijeća roditelja za 2018/19.godinu, prof. Senida Čeljo je izvjestila roditelja o mnogobrojnim aktivnostima koje su realizirane u prethodnoj školskoj godini.

 

Pedagogica je  upoznala roditelje sa Zakonom o srednjem obrazovanju, posebno ističući članove koji se odnose  na rad Vijeća roditelja.

Nakon toga se pristupilo izboru rukovodstva Vijeća, koje čine predsjednik, zamjenik i zapisničar.

 Za predsjednika Vijeća roditelja Druge gimnazije članovi su izabrali gospođu Čeljo Senidu,  koja predstavlja roditelje IV2IB odjeljenja.  Za zamjenika je izabran gospodin Muftić Sanin,  koji predstavlja III3 odjeljenje, a za zapisničara gospodin  Pujić Validan,  koja predstavlja roditelje I1MYP  odjeljenja.

 

Izabrani su članovi   komisije koji će raditi na izradi Godišnjeg plana i programa Vijeća roditelja za školsku 2019/2020.godinu,  a to su:gospodin Bajrović Kasim, predstavnik roditelja III3IB odjeljenja i gospođa Hadžihalilović Aida, predstavnik roditelja  II1 odjeljenja

 

Izabrani su članovi Komisije za organizaciju i realizaciju ekskurzije,studijskih posjeta, izleta i drugih oblika odgojno-obrazovnog rada. U ovo tijelo su izabrani Mahmutović Amela, predstavnik roditelja III1 odjeljenja  i Didović Anja, predstavnik roditelja II2 MYP odjeljenja.

Vijeće roditelja je upoznato sa aktivnostima projekta CROA – Vršnjačko nasilje – NEMA ŠANSE, koje će u narednom periodu realizirati radionice za roditelje sa ciljem jačanja kompetencija roditelja u borbi protiv vršnjačkog nasilja, kao i edukativne radionice za učenike s težištem na osposobljavanju mijenjanja stavova i smanjenje tolerancije u odnosu na nasilje, te  njegovanje pozitivne atmosfere u učionici.