COMMUNITY PROJECT MYP 2018/2019.

Community Project predstavlja društveno-korisni rad koji nudi Middle Years Program.

Ovaj  organizovani društveno-korisni rad, fokusira se  na zajednicu i službu zajednici. Učenici se potiču da razvijaju osjećaj odgovornosti prema zajednici. Pored služenja zajednici, cilj ovoga projekta je da učenici dodatno razviju svoja znanja, vještine i organizacijske sposobnosti.

U protekloj godini, učenici  II 1, 2, 3  MYP razreda realizovali su sljedece projekte:

Dizanje svijesti o psima lutalicama, Razvijanje pozitivnog stava kod tinejdžera, Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, Dopunska nastava iz matematike, Poticanje higijenskih navika kod predškolaca, Dobrotvorni koncert grupe Konvoj, Uticaj nargile na zdravlje, Slikanje murala na zidu škole, Pošumljavanje, Posjeta Udruženju EDUS, Zabavna hemija, Važnost oralne higijene, Značaj uravnotežene ishrane i tjelovježbe na zdravlje, Podizanje svijesti o gluhonijemim osobama, Projekat sa Asocijacijom XY o mentalnom i seksualnom zdravlju kod tinejdžera, Pripremna nastava za ekternu maturu osnovaca od strane učenika, pomoć OŠ „Vareš“, Trgovina ljudima, Psihološke promjene kod srednjoškolaca, Podrška radu Narodne kuhinje Stari Grad, Donacija Sigurnoj kući,Inkluzija kroz fudbal.

Koordinator na Community Projectu bila je profesorica Elvira Kukuljac, a mentori profesor/ice Iris Čapelj, Sevleta Abdić i Feđa Šolak.

Učenici  su bili vrijedni i pokazali svoja znanja i vještine, kao i sposobnost za kreativan i samostalan rad. Na kraju projekta snimili su i svoj film, koji možete pogledati na linku ispod...

https://www.youtube.com/watch?v=mMPocmcdEQ4