SARADNJA DRUGE GIMNAZIJE I BBI BANKE U PROJEKTU „LIGA ŠAMPIONA U PREGOVARANJU“

Bosna Bank International (BBI) Sarajevo i partneri, u saradnji s odabranim srednjim školama i gimnazijama u Bosni i Hercegovini, u narednom periodu pokreće takmičenje mladih pod nazivom „BBI LIGA ŠAMPIONA U PREGOVARANJU“.

BBI je za realizaciju ovog projekta odabrao četiri sarajevske gimnazije, među kojima je i Druga gimnazija. Tim povodom je 14. oktobra u prostorijama Druge gimnazije održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici BBI-a, na čelu s generalnim direktorom gosp. Amerom Bukvićem, te direktorica Prve gimnazije, gđa Lejla Tuzlak, direktorica Treće gimnazije, gđa Senada Salihović, direktorica Prve bošnjačke gimnazije, gđa Aida Hota-Muminović i direktor Druge gimnazije, gosp. Seid Alibegović.

Predstavnici BBI banke su istakli da – kao institucija koja u temeljima svoje korporativne kulture ima izgrađenu i brigu za društvo u kojem posluju – pokreću projekat za takmičenje mladih srednjoškolaca s ciljem promovisanja otvorenog dijaloga i komunikacije i razvijanja individualnih pregovaračkih vještina budućih poslovnih lidera.

Učenici koji budu učestvovali u projektu imat će priliku da nauče nove vještine i da zauzmu važnu ulogu u razvoju zajednice. Samo takmičenje će biti organizirano tako da simulira poslovne situacije u kojima se učenici stavljaju u različite uloge u jednom poslovnom odnosu te pregovaraju detalje kako bi postigli određeni cilj.

Učenici prikupljaju poene na osnovu uspješnosti u pregovorima te najbolji dobijaju atraktivne nagrade i priznanja, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri. Također, najuspješniji među njima imat će priliku da učestvuju u posebnom BBI mentoring programu.

Pored takmičenja mladih u pregovaranju, BBI planira i organizaciju tematskih debata između timova odabranih srednjih škola.

Na temelju ostvarene saradnje, Druga gimnazija poziva učenike i učenice 3. i 4. razreda da se prijave na takmičenje i učešće u tematskim debatama. Pojedinačne prijave i prijave timova će se vršiti putem škole.