ODRŽAN SASTANAK IT KLUBA @2G: DIGITALIZACIJA RADNIH PROCESA U ŠKOLI

Na prijedlog direktora Druge gimnazije Sarajevo, profesora Seida Alibegovića, u ponedjeljak 22. marta 2021. godine održan je online sastanak IT Kluba @2G. Sastanak je održan povodom organiziranja implementacije aplikativnog rješenja za protokol koji će raditi IT klub škole uz mentorstvo naših profesora i doktora informatičkih nauka Elmira Babovića. Kratku prezentaciju o digitalizaciji radnih procesa u školi održala je Azra Dedović, inžinjerka komunikacijskih tehnologija, čija je uloga kao eksternog konsultanta bila da provede višemjesečnu dubinsku analizu rada škole, mapira procese i ponudi prijedlog za digitalizaciju procesa. Učesnicima sastanka se obratio i doc. dr. Elmir Babović, inače bivši učenik naše škole, te je znalački motivisao i ohrabrio članove Kluba za učešće u radu i sticanje znanja i vještina u ovom IT projektu.

Mentorski tim u ovom procesu čine profesori Elmir Babović, Tina Alibašić, Aida Arnautović, Adnan Šalaka i Adi Šoše, dok su u razvojnom timu bivši učenici naše škole, sada studenti i aktivni članovi Kluba, kao i sadašnji učenici iz IV1, IV2, III1 i II1 odjeljenja. Na prijedlog profesorice Aide Arnautović za koordinatora i lidera razvojnog tima jednoglasno je izabran Admir Ahmespahić, učenik IV1 odjeljenja.

Do sljedećeg sastanka razvojni tim treba ustanoviti podjelu rada po oblastima u kojima će se međusobno organizirati u skladu sa svojim afinitetima.

Sastanak je prošao u vrlo dinamičnoj i opuštenoj atmosferi koja je doprinijela da se većina učesnika raduje sljedećem sastanku, koji je zakazan za 29. mart 2021. godine, do kada se sva precizirana zaduženja i poslovi trebaju izvršiti.