Fenomenalni rezultati na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Da je Druga prva među najboljim, uvjerili smo se i nakon sjajnih rezultata s Kantonalnog takmičenja iz matematike i fizike, a krunisali današnjim pobjedama iz informatike.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je održano Kantonalno takmičenje iz informatike u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Pedagoško-prosvjetnog zavoda na kojem su učenici Druge gimnazije Sarajevo ostvarili sjajne rezultate.

Takmičenje iz informatike ima nešto drugačija pravila – svaka škola može poslati samo tri učenika, a naši predstavnici su opravdali povjerenje i na konačnoj rang-listi osvojili prva tri mjesta. Haris Imamović i Admir Zatega dijele prvo mjesto s istim brojem bodova, dok ih Emira Ibrahimović prati u stopu, odmah na trećem mjestu. S ovim fenomenalnim rezultatima, naši učenici su obezbijedili i učešće na Državnom takmičenju iz informatike na koje prolaze tri prvoplasirana.

Čestitamo učenicima i njhovim mentorima profesorima Adnanu Šalaki, Aidi Arnautović i Tini Alibašić. Sigurni smo da će briljirati na višim nivoima, kao i na međunarodnim takmičenjima koja im predstoje.