BROJNE MEDALJE NAŠIH UČENIKA NA STEM OLIMPIJADI

Naši sjajni učenici briljirali su u finalu STEM olimpijade osvojivši brojne medalje u skoro svim oblastima u kojima su se takmičili. Finale je održano u online formatu 23. maja 2021. godine, a cjelokupna organizacija takmičenja u Njemačkoj. Ova olimpijada je uključila učenike svih generacija, raspoređene u kategorijama prema uzrastu, a pitanja i zadaci su pripremljeni u skladu sa STEM filozofijom. Tako su u samom finalu učestvovali učenici iz čak 50 zemalja svijeta, što uspjehe naših učenika čini još značajnijim.

 

Naši učenici su se takmičili iz hemije, matematike, biologije i fizike, a briljirali su u biologiji i fizici. Našoj školi su donijeli zlato, srebro, bronzu i dvije počasne medalje iz biologije, dok su iz fizike srebro i tri počasne medalje. S pravom možemo reći da su naši sjajni učenici odnijeli apsolutno pobjedu iz biologije. Zlato je osvojila Hena Jašarević, srebro Lamija Beširević, bronzu Ian Lalić, dok su počasne medalje otišle u ruke Eylul Baydir i Dine Aganovića. Također, srebro iz fizike je otišlo Namiku Hadžoviću, dok su dvije počasne medalje zaslužno dobili Amar Raonić, Mona Husein i Kamran Karić.

 

Čestitamo svim našim učenicima na takmičenju i postignutim rezultatima, a posebno profesorici biologije Dženisi Buljugić i profesorici fizike Dževdeti Dervić, bez čije mentorske podrške i nesebične pomoći ovaj uspjeh ne bi bio moguć.