USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT “WHEN OTHERING STOPS, MOVING FORWARD STARTS”

Aktivnosti na projektu “When Othering Stops, Moving Forward Starts” uspješno su privedene kraju. Tokom mjeseca juna naši učenici su vrijedno radili na kreiranju videa koji sumira jednogodišnje aktivnosti na projektu “Jedna knjiga, jedna Bosna i Hercegovina” u okviru kojeg su učesnici na nivou BiH razgovarali o temama kojima se autorica Nic Stone bavi u knjizi “Dragi Martine” (Dear Martin). Drugi dio videa prikazuje aktivnosti koje su realizirane u okviru dodatne projektne aktivnosti  na temu Drugosti kojom su propitane teme identiteta, kao i primjera drugosti u društvu i pokušaja iznalaženja rješenja za njih ili važnost pripadnosti porodici, zajednici, školi i zemlji u kojoj živimo.

Učesnici projekta iz naše škole se zahvaljuju Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini na dodijeljenom grantu i prilici da se povežu  i sarađuju s dvije srednje škole iz BiH. Podsjećamo, naša škola je realizirala projekat u saradnji s dvije partnerske škole gimnazijom “Rizah Odžekčić” iz Zavidovića i Općom gimnazijom iz Bosanske Krupe.

Nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme da pogledate video koji su napravili naši vrijedni učenici, uz mentorsku podršku  profesorice Aide Kalaba Musić. https://www.youtube.com/watch?v=uqlM0z6zkN8