Posjeta Goethe Institutu

Učenici drugog razreda bilingvalnog smjera su u četvrtak 18.11.2021. godine, u sklopu terenske nastave koja se od ove školske godine izvodi u ovom izbornom području, posjetili Goethe Institut. Učenici su bili u pratnji profesora Emira Ševe.

Uposlenici Goethe Instituta su za naše učenike i profesora pripremili zanimljivu multimedijalnu radionicu na njemačkom jeziku. Učenici su dobili zadatak da u grupama od ponuđenog materijala osmisle, urede i prezentiraju svoje kratke priče sa različitim historijskim temama. Također, prikazana je prezentacija sa fokusom na biblioteku ONLEIHE, koju naši učenici od sada mogu besplatno koristiti, s ciljem usavršavanja vještina i znanja njemačkog jezika

Ova posjeta predstavlja samo početak saradnje ove najznačajnije njemačke institucije za kulturu i naše škole. Planiranje zajedničkih projekata za narednu godinu bila je samo jedna od tema o kojoj se razgovaralo tokom susreta.  Na kraju, učenici i profesor zahvalili su se djelatnicama Goethe Instituta za gostoprimstvo i odličnu organizaciju.