SJAJNI REZULTATI NA KANTONALNOM TAKMIČENJU IZ BOSANSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI, HRVATSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI I SRPSKOG JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

U organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS u aprilu 2022. godine održano je takmičenje iz nastavnog predmeta Bosanski jezik i književnosti, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnosti. Takmičenje je održano u formi pisanja literarnih radova, eseja ili kritičkog teksta na zadanu temu, a pravo učešća u srednjim školama imali su učenici drugih i trećih razreda. Svaka škola je mogla kandidirati po dva rada na nivou svakog razreda koje je imalo pravo učešća u takmičenju, a učenici su mogli pisati u bilo kojoj formi  na jednu od sljedeće dvije teme: „Knjiga u svijetu interneta“ (drugi razred) i „Ideali moje generacije“ (treći razred).

Naši učenici su i na ovom takmičenju postigli zavidne rezultate. U kategoriji učenika trećih razreda drugo mjesto je osvojio literarni rad učenice Hene Rahmanović, dok je Muhamed Ali Mešić zauzeo 8. mjesto. U kategoriji drugih razreda na 10. mjesto se plasirala učenica Iman Čaušević.

Čestitamo našim učenicima, posebno sjajnoj drugoplasiranoj Heni Rahmanović i njenoj mentorici profesorici Nermani Imamović što su nas učinili ponosnim.