BRONZA NA MEĐUNARODNOJ OLIMPIJADI NJEMAČKOG JEZIKA

Još jednom je Druga gimnazija pokazala da je istinski rasadnik talenata. Na Međunarodnoj olimpijadi iz njemačkog jezika, koja je održana od 25. jula do 5. augusta u Hamburgu, naša Una Subotić je osvojila zavidno treće mjesto u konkurenciji takmičara iz 56 država.

Dvanaest dana više od 100 učenika, starosne dobi od 14 do 17 godina, uzelo je učešće na spomenutom takmičenju na tri jezička nivoa.

Pored znanja njemačkog jezika internacionalni žiri je ocjenjivao i timski duh, socijalne kompetencije, kreativnost i sposobnost prezentiranja.

Takmičari su nastupili u različitim takmičarskim disciplinama, između ostalog su kreirali stranicu na njemačkom jeziku za jedan časopis, držali prezentacije, uzeli učešće u scenskim performansima poput repovanja ili kratkih pozorišnih predstava, improvizacija u grupama.

Od 56 najboljih iz cijelog svijeta na B1 jezičkom nivou,  troje se okitilo medaljom, među njima i Una. Ponosni smo našu učenicu i sretni zbog činjenice da je njen kvalitet prepoznat i nagrađen i na međunarodnom nivou.