Obavijest o početku novog ciklusa Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta

Druga gimnazija Sarajevo

Sutjeska 1, Sarajevo

Datum: 15.9.2022. godine

Svim osnovnim školama

Kantona Sarajevo

 

Obavijest o početku novog ciklusa Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta

 

Poštovani,

Druga gimnazija Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo nastavlja sa radom Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Kako se pokazalo u  prethodne četiri godine, Kantonu Sarajevo je potreban jedan ovakav Klub za rad sa matematički nadarenim učenicima, te je  zainteresovanost učenika za pohađanje časova Kluba zaista bila velika. Kako učenici, tako i njihovi nastavnici, su prihvatili našu ideju ozbiljnog programa učenja matematike tokom cijele školske godine, i aktivno bili dio našeg tima na obostrano zadovoljstvo. Napomenimo i to da su polaznici našeg Kluba ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima iz Matematike raznih nivoa, počevši od kantonalnog, federalnog, državnog do Međunarodne matematičke olimpijade (IMO). Napomenimo da su u prethodne četiri godine učenici Druge gimnazije Sarajevo osvojili preko 50 međunarodnih medalja na najprestižnijim matematičim takmičenjima.

Cilj našeg Kluba je da nadarenim učenicima posvetimo više pažnje i pomognemo nastavnicima u realizaciji nastave matematike. Namjera nam je da ukažemo kako se kroz rad u sekcijama i dodatnoj nastavi mogu proširiti znanja učenika iz ovog predmeta. Klub također ima za cilj da privuče učenike koji imaju ozbiljan stav prema matematici, te želju i namjeru ka postizanju istaknutih rezultata na takmičenjima u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

Klub matematike za rad sa nadarenim učenicima ove godine kreće sa radom u subotu 24.9.2022. godine. Nastava će se održavati u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo, koja raspolaže svim kapacitetima neophodnim za održavanje nastave.

Profesori koji će koordinirati ovim Klubom, i koji će ujedno i izvoditi nastavu su  profesori Druge gimnazije Sarajevo: Emir Kalajdžija i Amar Bašić, kao i bivši i sadašnji učenici naše škole takmičari – olimpijci na koje smo zaista ponosni: Boris Stanković, Faik Tahirović, Ervin Macić, Naida Purišević, Adi Hujić  (osvajači mnogobrojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima) i mnogi drugi.

Nastava će se realizirati svake sedmice po 3 časa u periodu oktobar – maj ove školske 2022/2023. godine.

Kako je zbog organizacionih mogućnosti broj polaznika Kluba ograničen, u subotu 24. 9. 2022. u 10.00h bit će održan tzv. prvi ulazni test na kojem mogu učestvovati svi zainteresovani učenici osmih i devetih razreda osnovne škole koji pokazuju veći interes za matematiku. Zavisno od rezultata testa će se odrediti da li učenici ispunjavaju uslove za pohađanje Kluba i u koju grupu će biti svrstani.

Molimo vas da nam, u saradnji s aktivom nastavnika Matematike vaše škole, do četvrtka 22. 9. 2022. godine do 12:00h na e – mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. dostavite spisak učenika osmih i devetih razreda koji su zainteresirani za pohađanje dodatnih časova matematike.

Na osnovu prošlogodišnjih rezultata na kantonalnom i federalnom takmičenju iz matematike, zadovoljstvo nam je pozvati sljedeće učenike da se priključe radu našeg Kluba:

VIII razred

1 Hana Memić OŠ “Čengić Vila 1” Sarajevo

2 Harun Memić OŠ "Isak Samokovlija" Sarajevo

3 Adem Agić OŠ ''Hrasno'' Sarajevo

4 Tarik Odžak OŠ "Grbavica I" Sarajevo

5 Almir Hadžović OŠ “Čengić Vila 1” Sarajevo

5 Davud Palić OŠ "Kovačići" Sarajevo

7 Afan Omerović OŠ "Mirsad Prnjavorac" Vogošća

8 Dali Lekić OŠ "Kovačići" Sarajevo

9 Dženan Jašarpahić OŠ "15.april" Kakanj

10 Hadi Ćurtović „Kalesija“ Kalesija

11 Max Dedić OŠ "Hrasno" Sarajevo

12 Abdurahman Fehratbegović OŠ „Ćamil Sijarić“

13 Ajla Krdžić OŠ „Podlugovi“

14 Aleksa Janjić KŠC „Sv. Josip“

15 Emina Moćević OŠ „Pofalići“

 

IX razred

1 Adnan Osmić OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Sarajevo

2 Ajla Ćuprija OŠ "Skender Kulenović" Sarajevo

3 Mirza Bušatlić OŠ "Grbavica II" Sarajevo

4 Uma Senta OŠ "Skender Kulenović" Sarajevo

5 Nermin Kadić OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Sarajevo  

6 Tarik Dacić OŠ "Pofalići" Sarajevo

7 Amer Moštro OŠ "Hamdija Kreševljaković" Kakanj

8 Lana Žepić OŠ "Sveti Franjo" Tuzla

9 Mehić Adin „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac

10 Emina Mujanović „Kalesija“ Kalesija

11 Hamza Banjanović OŠ "Osman Nuri Hadžić" Sarajevo

12 Hanan Hodžić OŠ "Isak Samokovlija" Sarajevo

13 Hana Kozica OŠ „Grbavica 1“

14 Merima Gaštan OŠ „Čengić Vila I“

 

Svi gore navedeni učenici su OSLOBOĐENI prvog ulaznog testa i imaju direktno učešće u nastavi Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima, te svoje učešće u radu kluba trebaju potvrditi na e – mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi dobili obavijest o početku predavanja u klubu i tačnoj satnici.

Važno je napomenuti i to da je pohađanje nastave Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima, BESPLATNO, kako za učenike koji su oslobođeni prvog ulaznog testa, tako i za one učenike koji uspješno budu položili test, jer slabije materijalno stanje nije i ne smije biti prepreka i razlog da se našim mladim talentovanim matematičarima ne pruži prilika za druženjem i sticanjem novih znanja.

U slučaju da imate bilo kakvih nejasnoća ili pitanja u vezi sa  radom Kluba, možete nas kontaktirati na sljedeću e – mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Radujemo se ponovnom druženju s vama!!!    

 

Cijeli sadržaj možete preuzeti sa ovog linka!