KLUB MATEMATIKE

U subotu 24. septembra 2022. godine u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo održan je ulazni test za Klub matematike. Učenici su na izazovnim zadacima pokazali zavidno znanje i najbolji od njih će dobiti priliku da učestvuju u radu našeg Kluba u narednoj školskoj godini. 

Koordinatori Kluba matematike profesori Druge gimnazije Sarajevo Emir Kalajdžija i Amar Bašić istakli su da ih posebno raduje što je učešće u radu Kluba postao prestiž za koji je zainteresovan sve veći broj učenika. To govori kako su učenici i njihovi nastavnici, bez čije pomoći klub ne bi polučio izvrsne rezultate prethodnih godina, prepoznali važnost jednog ovakvog programa u kome se matematika izučava tokom čitave godine i posvećuje pažnja najboljim učenicima. Pored profesora koordinatora, učenici će na Klubu imati priliku da čuju predavanja preko 20 predavača u ovoj školskoj godini, predvođenih bivšim i sadašnjim učenicima naše škole, olimpijcima osvajačima brojnih medalja na najprestižnijim svjetskim i balkanskim olimpijadama. Boris Stanković, Faik Tahirović, Ervin Macić, Adi Hujić, Emira Ibrahimović, Naida Purišević, Asja Ćatić i Benjamin Mujkić samo su neka imena od kojih će učenici polaznici Kluba učiti. Ekipa koja pobjeđuje i koja je u prethodne četiri godine Drugoj gimnaziji donijela preko 50 međunarodnih medalja ove godine bit će obogaćena i posjetama gostujućih predavača koji će učenicima prenositi svoje znanje. 

Predavanja na Klubu za primljene učenike će se održavati svake nedjelje, počev od 9. oktobra 2022. godine u periodu od 9 do 12 sati u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo ili online za učenike izvan Sarajeva koji nisu u mogućnosti dolaziti. 

OVDJE možete preuzeti spisak primljenih učenika za rad u Klubu u ovoj školskoj godini.

 

Uvid u radove je moguće izvršiti uz prethodnu najavu na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima. Radujemo se početku nastave na Klubu i novim pobjedama naših učenika. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.