Posjeta Sajmu knjige u Zagrebu

Učenici trećih i četvrtih razreda Druge gimnazije Sarajevo su u periodu od 10.11. do 12.11.2022. godine posjetili zagrebački Sajam knjige Interliber.

U ranim jutarnjim satima 64 učenika nacionalnog i IB Diploma Programa i 4 profesorice (Adila Salibašić, Amela Vranac, Dženisa Buljugić, Nermana Imamović) krenuli su prema Zagrebu, a u Sarajevo se vratili u večernjim satima 12.11.2022.

Učenici i profesori imali su priliku posjetiti Sajam knjige već prvog dana boravka u Zagrebu i tako razviti svjesnost o značaju pisane riječi i njegovanja kulture čitanja. Nakon toga su posjetili kazalište „Kerempuh“ i pogledali predstavu „Pseće srce“, nastalu prema istoimenom djelu Mihaila Bulgakova.

Ovo studijsko putovanje bila je izvrsna prilika da se učenici upoznaju sa kulturno-historijskim znamenitostima Zagreba – posjeta Muzeju pokidanih veza, obilazak najvažnijih dijelova grada -  Banski dvori, Kamenita vrata, Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, Crkva Svetog Marka, Kaptol, Kula Lotrščak, Jezuitski trg i fontana “Ribnjak”, Trg Bana Jelačića, Cvjetni trg, Park Maksimir.

Odgojno-obrazovni ciljevi predviđeni Izvedbenim planom su u potpunosti realizirani, a zadovoljni učenici željno čekaju sljedeće putovanje kako bi se družili i zajedno učili.