DRUGI DAN GIMNAZIJADE

Jučer se odvijalo finale u stolnom tenisu, te smo mi, skupa s profesorom Ivanom, unatoč prvom gubitku kada je u pitanju ženska ekipa, nadoknadili to drugim osvojenim mjestom muške ekipe, te iznimno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i nadamo se da ćemo nastaviti u ovom duhu zakoračiti u igru na današnje finale iz košarke i odbojke.

Nakon još jednog dana provedenog na Gimnazijadi, sa ponosom možemo reći da se Druga gimnazija plasirala u čak tri finalna meča.

Ponosno možemo reći da smo odnijeli jedno drugo mjesto i dvije pobjede i nestrpljivo čekamo sutrašnje mečeve da se iskažemo i, ponajprije, zabavimo.

Naši košarkaši su također kući odnijeli pobjedu, nakon fantastično odigranog meča protiv Pete gimnazije i time zagarantovano osvojili jedno od prva tri mjesta. Blistali su na terenu kao i prethodne utakmice. Igra je bila napeta, ali uniformiranost ekipe je rezultirala pobjedom protiv Pete Gimnazije Sarajevo. Veselimo se sutrašnjem finalu, te ne sumnjamo u naše vrijedne košarkaše.

Odbojkašice su igrale protiv KŠC gimnazije koju smo pobijedili, te su posljednje napete minute obilježile ovaj meč. Nakon izvrsno odigranog meča odnijele su kući pobjedu, te osvojile jedno od prva dva mjesta na takmičenju.

Odbojkaši su također odnijeli uz neopisiv trud, pobjedu protiv Gimnazije Obala. Nakon duge i napete utakmice, naši odbojkaši su unatoč svemu pobjedili meč protiv gimnazije Obala i time se plasirali u finale koje će se održati 23.11.2022. godine.

U velikom smo isčekivanju za sutrašnjeg finala i nadamo se da će se sve odigrati dobro kao i predhodna dva dana i da ćemo završiti ovo takmičenje na lijep način, s lijepim sjećanjima i uspomenama na njega. Nakon fantastične sredine takmičenja poželimo sreću našim sportašima i profesorima.

Tekst su pripremile članice novinarske sekcije Ena Smajilhodžić, Lejla Sajra Ramović, Merjem Rovčanin i Esma Čopra.