25 PREDSTAVNIKA DRUGE GIMNAZIJE NA ADVENT RUN UTRCI

Udruženje DEČKI U PLAVOM organizovalo je treću cestovnu utrku ADVENT RUN u Sarajevu koja se održala 17. decembra. Sarajevska zimska idila, sportski duh i dobra zabava svake godine ovaj događaj učine posebnim. Ove godine su IB učenici trećih i četvrtih razreda imali priliku u okviru novoosnovanog ADVENTURE CLUB-a učestvovati u ovoj najveselijoj i najšarenijoj prazničnoj trci regiona.

 

Organizatori su prepoznali nastojanja Druge gimnazije da svojim učenicima osim znanja priušti i bezbroj vannastavnih aktivnosti koje će ih dodatno motivisati i ukazati na to koliko je fizička aktivnost važna u životu svih nas, a nakon što su dobili uvid u organizaciju kluba i plan aktivnosti, iskazali su želju za dugoročnom saradnjom. Svi prijavljeni iz naše škole dobili su mogućnost biti dio ovog događaja.

 

Preko 400 takmičara je trčalo kroz Vilsonovo šetalište na relaciji od 5 km, a trka je popraćena rock koncertom. Drugu gimnaziju predstavljalo je 12 sjajnih trkača koji su bez obzira na teže vremenske uvjete uspjeli postići odlične rezultate. Među njima, posebno su se istakli:

 

  • Alek Stanišić, 21:03, 32. mjesto
  • Ammar Pašanović, 22:11, 47. mjesto
  • Auguste Devisime, 23:03, 69. mjesto

 

“Učesće na ovogodišnjem Advent Runu u Sarajevu za mene i moje školeske kolege predstavljalo je jedno nezaboravno i prelijepo iskustvo. Pod vodstvom profesora Farisa Njemčevića, mi, učenici različitih generacija i odjeljenja, smo se sjedinili i zajedno uživali u jednom ovakvom projektu. Uz motivaciju takmičarskog duha svih nas za postizanjem što boljeg rezultata, glavni cilj našeg kluba i projekta, što je promovisanje zdravog životnog stila i razvoja zainetersovanosti za sportoskim aktivnostima u našoj zajednici, bio je postignut sa najvišim stupnjem uspjeha.”, istakao je Ammar Pašanović, učenik 3. razreda.

 

Osim trkača, bitnu ulogu pri realizaciji same trke imalo je 13 volontera iz naše škole, koji su usmjeravali trkače prema cilju, te pružali fenomenalnu podršku za postizanje najboljih rezultata.

 

Tim iz Adventure Cluba, sačinjen od 20 učenika, konstantno radi na osmišljavanju novih zanimljivih aktivnosti koje će u narednom periodu biti bazirane na zimskim sportovima.