HUMANITARNI FOOD BAZAR U DRUGOJ GIMNAZIJI

U prostorijama Druge gimnazije 6. decembra je održan humanitarni food bazar, kao CAS projekat učenica IBDP-a Hene Rahmanović, Eme Srna i Sarah Jance, uz pomoć profesorice Aide Sejdić-Melezović. U projektu su učestvovali učenici svih razreda IB programa kao i učenici nacionalnog programa. Svi učesnici su bili raspoređeni po timovima u tri kategorije: predjelo, glavno jelo ili desert. Na kraju bazara na osnovu prikupljenih novčanih sredstava odabran je pobjednik iz svake kategorije. Svi članovi pobjedničkih timova su kao nagradu osvojili filmske kino karte po svom izboru.

U okviru priprema za bazar, a u sklopu CAS projekta, održana je i kreativna radionica 1. decembra na kojoj su učenici četvrtog razreda IBDP-a izrađivali ukrasne tegle te radove ebru tehnikom. Svi radovi bili su izloženi u holu škole kako bi ih posjetioci bazara mogli kupiti i time također doprinijeti humanitarnoj akciji.

 

Uz pomoć učenika i profesora Druge gimnazije, na barazu je prikupljeno 2072.50 KM, te je prikupljeni novac doniran u humanitarne svrhe nevladinom udruženju „Ruku na srce“ i usmjeren za pomoć u godišnjem projektu „Nijedno dijete bez paketića“.

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli u pripremi i realizaciji projekta. Također, hvala svima koji su dali svoj doprinos kupovinom na bazaru što je omogućilo da prikupimo značajan iznos te pomognemo projekte pomoći djeci u BiH.