STUDIJSKO PUTOVANJE U ZAGREB

U periodu od 14. do 16. decembra 2022. godine učenici odjeljenja II1 i II5 IB MYP, te III1 i III2 IB DP su, u pratnji profesorica Aide Sejdić Melezović, Aide Kalabe Musić i pedagog-psihologa Denise Čordalije posjetili Zagreb. Tokom prvog dana posjete su obišli znamenitosti grada Zagreba (Trg kralja Tomislava, Trg bana Jelačića, Cvjetni trg, Gornji grad), ali su imali i priliku vidjeti kako grad Zagreb izgleda tokom adventa koji se godinama ocjenjuje kao najljepši u Evropi.

Drugi dan posjete jedan dio učenika IB MYP-ja je posjetio XV gimnaziju u Zagrebu koja također implementira IB programe. Dobrodošlicu su im pripremili direktor škole Nikola Dmitrović i koordinatorica IB MYP-ja Darija Kos koji su sa učenicima razgovarali o implementaciji i zahtjevima programa u Drugoj gimnaziji. Učenici su imali priliku da se druže sa svojim vršnjacima na časovima glume, fizike, likovne i muzičke kulture a dogovorena je i buduća saradnja sa našom školom.

Drugi dio učenika je išao u posjetu Muzeju „Nikola Tesla“, a u večernjim satima su učenici IB MYP-ja prisustvovali predstavi „Ludnica s tenorima” u Kazalištu komedije. Treći dan su učenici posjetili izložbu robota „World of robots” gdje su mogli da se upoznaju sa inovacijama u robotici ili da se fotografišu sa replikama robota koje su mogli vidjeti u poznatim franšizama naučne fantastike poput „Ratovi zvijezda”, „Transformersi” ili „Terminator”.