AL JAZEERA BALKANS URUČILA ZAHVALNICU DRUGOJ GIMNAZIJI

Druga gimnazija je početkom decembra 2022. godine imala priliku ugostiti tri predstavnika regionalne TV-kuće Al Jazeera Balkans na čelu sa Fočo Edhemom. Tom prilikom direktoru Seidu Alibegoviću uručena je zahvalnica za projekat u kojem je učestovala Druga gimnazija. Projekat se realizirao u sektoru dokumentarnog filma, a na prikazivanje su bili pozvani i učenici Druge gimnazije.

Tokom razgovora o talentima koji se prožimaju našom školom, direktor Alibegović je iskazao potrebu za potporom stručnjaka u područjima poput kinematografije, novinarstva, fotografije itd., te je izrazio nadu da će Al Jazeera Balkans učestvovati u implementaciji radionica i sličnih projekata.

Redakcija novinarske sekcije Druge gimnazije je imala priliku da, na temu budućnosti ove saradnje, dobije izjavu direktora, predstavnika Al Jazeerae Balkans, kao i prisutnih učenica.

„Ovom prilikom želio bih se zahvaliti Al Jazeera Doc na uručenoj zahvalnici. Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati na možda još većim nivoima. Hvala Vam puno“, izjavio je direktor Alibegović u govoru nakon primljene zahvalnice.

Nakon prijatnog razgovora, direktor je posjetitelje poveo u obilazak škole, kroz hodnike između učionica u kojima se kriju ne samo budući matematičari, veći i umjetnici, novinari, režiseri, fotografi, koji zahvaljujući saradnjama poput ove, imaju priliku da prepoznaju svoje talente.

Tekst su pripremili Ena Galijašević III-2, Amel Fočo III-2, Lara Kekić IV-3 i Ilhana Mustafić IV-3.