DAN ZALJUBLJENIH U DRUGOJ GIMNAZIJI

U utorak 14. februara učenici Druge gimnazije Sarajevo obilježili su Dan zaljubljenih. Ova ideja je potekla od učenika drugog razreda IB MYP-ja Anđele Skramončin, Nedima Begovića, Benjamina Babića, Benjamina Mujkića, Samera Čelje i Faruka Ibrahimovića kao dio Service as Action projekta. Cilj je bio da se za ovaj dan podijele ljubavna i prijateljska pisma koja su učenici pisali jedni drugima i na taj način šire ljubav, zahvalnost i poštovanje.

Ideji su se rado pridružili i  učenici gimnazijskog smijera koji su organizovali humanitarni bazar kao dio društveno korisnog učenja. Preko stotinu učenika gimnazijskog  smjera je pravilo uglavnom slatkiše i prodavalo po simboličnim cijenama a novac od zarade će biti doniran u dobrotvorne svrhe za organizaciju "Srce za djecu" i pomoć učenicima jednoj od škola koje su pogođene zemljotresom u Turskoj.

Supervizorice ovog projekta su bile profesorica Enisa Karamešić i pedagog-psiholog Denisa Čordalija. Prema količini pisama koje su učenici podjelili taj dan, kao i prema broju uključenih učenika u humanitarni bazar, može se zaključiti da su učenici sa radošću učestvovali u projektu i nadaju se da će se ova vrsta projekata nastaviti i u budućnosti.