VIJEĆE UČENIKA OBILJEŽILO SVJETSKI DAN POEZIJE

Vijeće učenika Druge gimnazije Sarajevo je povodom Svjetskog dana poezije, 21. marta 2018.godine, organizovalo druženje sa učenicima drugih srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo. Cilj ovog druženja je međusobno upoznavanje učenika sarajevskih škola, poticanje druženja i uzajamnog poštivanja, razbijanje predrasuda o različitostima i njegovanje ljubavi i interesovanja prema poeziji.

Na početku druženja, učenike je pozdravio direktor škole Seid Alibegović, a Horkestar Druge gimnazije Sarajevo se predstavio sa pjesmom bivšeg učenika naše škole Kemala Montena „Sarajevo, ljubavi moja“. Zadatak učesnika bio je da odaberu tri teksta moderne poezije i pročitaju ih tokom druženja. Obzirom da se bliži i 6. april, Dan grada Sarajeva, učenici su ljubav prema gradu iskazali pišući stihove na razglednice Sarajeva.

Ovom druženju prisustvovali su učenici i profesori sljedećih škola: Prva gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija, Četvrta gimnazija, Peta gimnazija, Međunarodna škola Sarajevo school of science and technology, Ekonomska škola i Srednja muzička škola. Supervizorice projekta su bile prof. Merisa Drakovac i pedagog-psiholog Denisa Kovačević, koordinatorica Vijeća učenika. Voditeljica programa bila je Anesa Ališić, predsjednica Vijeća učenika Druge gimnazije Sarajevo.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i nadamo se da će u budućnosti ovaj vid saradnje između škola nastaviti.