UČENICI DRUGE GIMNAZIJE NA PREDSTAVLJANJU PROJEKTA UDRUŽENJA „SRCE ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA“

U ponedjeljak, 26. marta u Roditeljskoj kući je predstavljen projekt - Ambasador Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”. Za ambasadora je izabrana Amra Silajdžić- Džeko, koja je i ranije podržavala rad Udruženja.
-Ponosna sam i čast mi je što su me roditelji heroja izabrali da budem njihov glas koji će raditi za dobrobit ove djece, glas koji će se čuti sto dalje i što duže. Roditeljska kuća ima nekoliko projekata. Jedan od njih je „Moja kosa, tvoja kosa“. Puno se priča o negativnim stvarima, politici, a malo o tome da ima veliki broj ljudi koji hoće da pomognu. Sigurna sam da ćemo zajedno ostvariti velike stvari, rekla je Amra.
Prisutnima se obratio i direktor Udruženja Fikret Kubat, koji je tom prilikom rekao: “U skladu sa misijom i vizijom Udruženja, te sa samim njegovim rastom odlučili smo se i na ovaj korak, da izaberemo ambasadora među javnim ličnostima koji će se zalagati za dobrobit Udruženja i djece oboljele od raka.”
Predstavljanju ambasadorice prisusvovale su i Atifa Buldić-Bešić, majka djevojčice koja je liječena, Ajla Beganović, djevojka koje se trenutno liječi i korisnica je perike napravljene u okviru projekta “Moja kosa tvoja kosa”, te Ajla Nizić, mlada djevojka koja je liječena u djetinjstvu od raka, a sada je član mreže mladih izliječenih od raka Udruženja – MladiCe
Ovom događaju prisustvovale su i učenice Druge gimnazije Sarajevo Merisa Hanjalić, Emina Bjelonja, Anesa Ališić,Taida Kadrić i profesorica Ismeta Trepalovac.