OBAVIJEST O POČETKU NOVOG CIKLUSA ČASOVA KLUBA MATEMATIKE ZA RAD SA NADARENIM UČENICIMA OSNOVNOŠKOLSKOG I SREDNJOŠKOLSKOG UZRASTA

Druga gimnazija Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i ove školske 2018/2019. godine organizuje Klub matematike za rad sa nadarenim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, na kojem će učenici imati priliku da se druže i uče u isto vrijeme.

Kao što smo mogli primijetiti prethodne školske godine, zainteresovanost učenika za pohađanje časova Kluba je zaista bila velika. Kako učenici, tako i njihovi nastavnici, su prihvatili našu inovativnu ideju i aktivno bili dio našeg tima na obostrano zadovoljstvo. Napomenimo i to da su učenici našeg Kluba ostvarili zavidne rezultate na takmičenjima iz matematike raznih nivoa, počevši od kantonalnog, federalnog, državnog do Međunarodne matematičke olimpijade (IMO).

Cilj našeg Kluba je da nadarenim učenicima posvetimo više pažnje i pomognemo nastavnicima u realizaciji nastave matematike. Namjera nam je da ukažemo kako se kroz rad u sekcijama i dodatnoj nastavi mogu proširiti znanja učenika iz ovog predmeta. Klub također ima za cilj da privuče učenike koji imaju ozbiljan stav prema matematici, te želju i namjeru ka postizanju istaknutih rezultata na takmičenjima u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

Klub matematike za rad sa nadarenim učenicima ove godine kreće sa radom u subotu 22.9.2018. godine. Nastava će se održavati u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo, koja raspolaže svim kapacitetima neophodnim za održavanje nastave.

Profesori koji će koordinirati ovim Klubom, i koji će ujedno i izvoditi nastavu su sadašnji profesori Druge gimnazije Sarajevo: Emira Omeragić, Emir Kalajdžija i Amar Bašić, kao i bivši učenik naše škole, takmičar – olimpijac Adnan Šabanović.

Nastava će se realizirati svake subote po 3 časa u periodu septembar – juni ove školske 2018/2019. godine.

Kako je zbog organizacionih mogućnosti broj polaznika Kluba ograničen, u subotu 22.9. 2018. u 10.00h bit će održan tzv. prvi ulazni test na kojem mogu učestvovati svi zainteresovani učenici osmog i devetog razreda osnovne škole koji pokazuju veći interes za matematiku. Zavisno od rezultata testa će se odrediti da li učenici ispunjavaju uslove za pohađanje Kluba i u koju grupu će biti svrstani.

Molimo vas da nam, u saradnji s aktivom nastavnika matematike vaše škole, do četvrtka 20.9.2018. godine na e – mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dostavite spisak učenika osmih i devetih razreda koji su zainteresirani za pohađanje dodatnih časova matematike.

Na osnovu prošlogodišnjih rezultata na kantonalnom i federalnom takmičenju iz matematike, zadovoljstvo nam je pozvati sljedeće učenike da se priključe radu našeg Kluba:

 

VIII razred:

  1. Abdulah Ferhatbegović – OŠ „Ćamil Sijarić“
  2. Asja Ćatić – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“
  3. Alibegović Harun – JU Osma osnovna škola „Amer Ćenanović“
  4. Ćustović Imran - JU Osma osnovna škola „Amer Ćenanović“
  5. Mešić Mirza – OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Vogošća
  6. Ilma Čeljo – OŠ „Grbavica II“
  7. Tarik Agić – OŠ „Hrasno“
  8. Davud Ćuprija – OŠ „Fatima Gunić“

 

IX razred:

  1. Hasanović Uma – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“
  2. Kadić Armin – OŠ „Musa Ćazim Ćatić“
  3. Čavčić Tajra – OŠ „Skender Kulenović“
  4. Erović Ilhan – OŠ „Skender Kulenović“
  5. Macić Ervin – OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Vogošća
  6. Salkić Hajrudin – OŠ „Mirsad Prnjavorac“ Vogošća
  7. Rahmanović Asja – OŠ „Osman Nakaš“
  8. Pavlinović Ema – OŠ „Osman Nakaš“
  9. Ibrahimović Emira – OŠ „Saburina“
  10. Mirnes Fehrić – OŠ „Umihana Čuvidina“
  11. Abdullah Jasin Hadžović – OŠ „Grbavica II“

Svi gore navedeni učenici su OSLOBOĐENI prvog ulaznog testa i imaju direktno učešće u nastavi Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima.

 

Bitno je napomenuti i to da je pohađanje nastave Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima, BESPLATNO, kako za učenike koji su oslobođeni prvog ulaznog testa, tako i za one učenike koji uspješno budu položili test.

Svi učenici (oni koji polažu test, kao i oni koji su oslobođeni testa) bi trebali prisustvovati prvom ovogodišnjem zvaničnom sastanku Kluba matematike za rad sa nadarenim učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koji će se održati u subotu

22.9. 2018. u 10.00 sati u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo.

 

U slučaju da imate bilo kakvih nejasnoća ili pitanja u vezi sa  radom Kluba, možete nas kontaktirati na sljedeću e – mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radujemo se ponovnom druženju s Vama!!!