SVEČANA DODJELA DIPLOMA ZA UČENIKE TREĆIH RAZREDA DSD PROGRAMA

SVEČANA DODJELA DIPLOMA ZA UČENIKE TREĆIH RAZREDA DSD PROGRAMA

Dana 3.12.2018. u zbornici škole održana je svečana dodjela diploma za učenike trećih razreda DSD programa koji su uspješno položili B1 nivo znanja njemačkog jezika. Na dodjeli diploma učestvovali su direktor škole, zamjenica direktora, tehnički koordinator i profesorice koje su predavale učenicima na MYP i Nacionalnom programu.

Deutsches Sprachdiplom je poseban obrazovni program za intenzivno učenje njemačkog jezika tokom srednjoškolskog obrazovanja, odnosno od I do IV razreda. Namijenjen je učenicima koji već imaju dobro predznanje iz njemačkog jezika. 

Prije dodjele diploma učenicima se obratio direktor škole, koji je rekao da je ponosan na učenike i govorio im o bitnosti učenja drugog jezika, a pogotovo njemačkog. Zahvalio se i profesoricama i zaželio svima sreću u daljnjem učenju ovog jezika u nadi da će se isti rezultati ponoviti u četvrtom razredu kada učenike DSD programa čeka novi ispit.

Nakon direktora obratili su se i pomoćnica i profesorice koje su zaista bile sretne zbog uspjeha učenika.

Učenici su ponosni na svoj uspjeh koji je, kako kažu, dodatni stimulans, ali je također i veoma bitan za studiranje u zemljama njemačkog govornog područja.

U ime cijele škole čestitamo učenicima DSD programa trećih razreda na ostvarenom uspjehu i želimo im puno sreće u budućnosti.