POSJETA ITALIJANSKOG AMBASADORA I UČENIKA IZ FOLIGNA

U sklopu studijskog putovanja u Bosnu i Hercegovinu učenici Gimnazije “F. Frezzi – Beata Angela” iz Foligna  su 20. marta u pratnji svojih profesora i ambasadora Republike Italije Nicole Minasija posjetili našu školu. Gosti iz Italije su imali priliku upoznati se s radom naše škole, ali i s učenicima jezičkog usmjerenja koji slušaju predmet Italijanski jezik.

Direktor Seid Alibegović je izrazio dobrodošlicu i zahvalnost na interesovanju za Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, a posebno za prijateljstvo s našom školom. Direktor se naročito zahvalio ambasadoru Nicoli Minasiju, koji već drugi put posjećuje našu školu, na podršci koju Ambasada Republike Italije pruža Drugoj gimnaziji Sarajevo. Ambasador je izrazio zadovoljstvo saradnjom, istakao važnost njegovanja i stvaranja veza i prijateljstava između Italije i Bosne i Hercegovine, bliskih i prijateljskih zemalja.

Učenici su se upoznali kroz neformalno druženje i razgovor, a pojedini učenici četvrtih razreda su dobili priliku da nove prijatelje iz Italije povedu u šetnju Sarajevom i na taj način se bolje upoznaju.