SVEČANA ZAVRŠNA SJEDNICA VIJEĆA RODITELJA

U   srijedu, 10. juna 2020. godine  u Multimedijalnoj sali  održana je svečana sjednica Vijeća roditelja naše škole  uz  poštivanje  preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH. To je bila posljednja sjednica u ovoj školskoj godini i prilika da se sumiraju rezultati rada Vijeća roditelja.

Na početku sjednice roditeljima je predstavljen izvještaj  o održavanju online nastave. Istaknuto je da je online nastava trajala puna tri  mjeseca i da su učenici i profesori pokazali visok nivo odgovornosti i predanosti u radu. U ovom periodu postojala je bliska saradnja između nastavnika, roditelja i učenika što je doprinijelo uspješnoj realizaciji odgojno-obrazovnog procesa.

Roditelji su informisani da su i maturski ispiti realizovani online i da su svi učenici sa uspjehom odbranili maturski rad.

 Vijeće roditelja je značajno podržalo online nastavu doniranjem tehničke opreme učenicima, te finansijske pomoći  porodicama učenika koji su u vrijeme pandemije korona virusa ostali bez posla.

Kad je riječ o maturskoj večeri, roditeljima je prezentiran akt Ministarstva prema kojem je dozvoljeno održavanje maturske večeri uz poštivanje svih mjera zaštite.

U nastavku sjednice dosadašnja predsjednica Vijeća roditelja gospođa Senida Čeljo, podnijela je izvještaj o svom petogodišnjem radu na ovoj poziciji. Istakla je da je u tom periodu uspješno realizovan veliki broj projekata i da je Vijeće roditelja imalo aktivnu komunikacija sa svim učesnicima odgojno-obrazovnog procesa. Pored toga istaknuto je da je Vijeće roditelja učestvovalo u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.

Na kraju sjednice uslijedila je svečanost na kojoj je direktor škole uručio  zahvalnice istaknutim članovima Vijeća roditelja za njihovo nesebično zalaganje i predan rad. Zahvalnice su dobili Taiba Purišević, Amela Švraka, Zijadu Sinanoviću i Senidi Čeljo.

Obraćajući se prisutnima, direktor škole je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje s Vijećem roditelja i realizacijom mnogobrojnih projekata.

Posebno se zahvalio dugogodišnjoj predsjednici Senidi Čeljo, istakavši da je svojim radom  i entuzijazmom pokazala da je partnerski odnos između škole i roditelja pravi put za kvalitetan odgojno- obrazovni proces.