OBAVIJEST O REALIZACIJI NASTAVE ZA PERIOD OD 12. OKTOBRA DO 6. NOVEMBRA 2020. GODINE

Druga gimnazija Sarajevo, prema odluci Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za realizaciju nastave u osnovnim i srednjim školama u periodu od 12. oktobra do 6. novembra 2020. godine, poštujući trenutnu epidemiološku situaciju i Smjernice za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 koje je donio Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, izvršila je sve potrebne mjere i pripreme da se nastava u pomenutom periodu realizira prema sljedećem modelu:

  1. učenici 1. i 4. razreda nastavljaju pohađati kombinovani model nastave u skladu s Uputstvom o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini,
  2. učenici 2. i 3. razreda, u skladu s novom Odlukom, počinju pohađati kombinovani model nastave po istom principu kao i učenici prvih i četvrtih razreda, na koje se odluka o kombinovanom modelu primjenjuje od 14. septembra ove godine.

Učenici će biti blagovremeno obaviješteni o rasporedu prostorija u kojima će se održavati nastava, trajanju nastave i realizaciji nastavnog programa, kao i o eventualnom donošenju novih odluka.

Uposlenici, roditelji i učenici škole dužni su, kao i do sada, da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i smjernica nadležnih organa i institucija kako bi se smanjila mogućnost zaraze infekcijom COVID-19.