ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „WHEN OTHERING STOPS, MOVING FORWARD STARTS“

U subotu 29. maja 2021. godine organizovana je posjeta Konjicu u okviru našeg školskog projekta „When othering stops, moving forward starts“.

Bila je to jedinstvena prilika da učesnici naše i partnerskih škola brojne online radionice i susrete zamijene komunikacijom uživo. Tokom ovog druženja održana je radionica pod nazivom „Othering vs. Belonging“ u kongresnoj sali hotela Garden City Konjic. Radionica je uključivala niz aktivnosti, između ostalog i obraćanje naše profesorice Aide Kalaba Musić, kratku prezentaciju o temi radionice, te interaktivnu igru „Truth About Me...“, kvizove i grupni rad. Za opuštajući dio druženja pobrinuli su se učenici iz partnerske škole uz nekoliko muzičkih numera. Radionici su prisustvovali vrijedni učenici naše škole koji su uključeni u projekat u pratnji profesorice Aide Kalaba Musić i pedagogice Elide Čaušević, kao i učenici iz Gimnazije „Rizah Odžekčić“ u pratnji profesorica Azre Gojković i Aide Mustafić. Nakon radnog dijela programa, učesnici su uživali u obilasku kulturno-historijske jezgre Konjica.

Pored putovanja u Konjic, u maju su održane i dvije online radionice o montaži videa, u programu Premiere PRO u saradnji s agencijom „Lilium“, a projekat se, na radost učesnika, nastavlja realizirati i u junu.