VEČERA ZAHVALE UČENICIMA DRUGE GIMNAZIJE SARAJEVO

U hotelu Holiday Sarajevo u utorak 29. juna 2021. godine održana je svečana večera zahvale učenicima u organizaciji Druge gimnazije Sarajevo. Inače, gosti na ovoj večeri su bili ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota Muminović i načelnik Općine Centar Srđan Mandić. Večera je organizovana povodom briljantnih uspjeha koji su učenici naše škole ostvarili u školskoj godini koja je na izmaku.

 

Na samoj večeri direktor škole prof. Seid Alibegović ponosno je predstavio ovogodišnje uspjehe naše škole – pobjede i brojne medalje na takmičenjima iz matematike, informatike, fizike, njemačkog jezika, biologije i filozofije. U svom obraćanju prisutnima načelnik Mandić izrazio je veliko zadovoljstvo dogovorenom saradnjom između Općine Centar i Druge gimnazije Sarajevo i najavio da će se uskoro krenuti u realizaciju brojnih zajedničkih projekata. Ideje za veliki dio tih projekata potekle su upravo na prijemu koji je načelnik upriličio za naše učenike prije par sedmica. Ministrica je učenicima čestitala na vrhunskim rezultatima i uz riječi Maryam Mirzakhani (jedine žene dobitnice Fieldsove medalje – matematičkog Nobela): "Ljepota matematike se otkriva samo najstrpljivim sljedbenicima" motivisala ih da nastave vrijedno raditi kako bi svoju školu, grad i zemlju i ubuduće predstavljali u najboljem svjetlu. Istakla je da će briljantni učenici u budućnosti uvijek moći računati na njenu podršku jer će promovisanje izvrsnosti biti konstantno u fokusu ovog ministarstva.

U ime učenika organizatorima večere zahvalio se Boris Stanković, matematički as Druge gimnazije Sarajevo. Večeri je prisustvovalo preko 30 učenika naše škole na koje smo zaista ponosni, te stoga ostaje samo da ponovimo Borisovu želju s kraja njegovog govora, a to je da će upravo ovi sjajni mladi ljudi ovo društvo povesti u bolje sutra.