DRUGA GIMNAZIJA U 4. IZDANJU UTRKE B2B RUN

Profesori Druge gimnazije su krajem septembra i ove godine učestvovali u četvrtom izdanju utrke B2B Run u Bosni i Hercegovini, namijenjenoj isključivo poslovnoj zajednici.

Preko 100 kompanija, među kojima se našla i naša škole, aktiviralo je 1.100 trkača iz različitih struka u odmjeravanju brzine i snage na stazi dugoj 5 km, od Vilsonovog šetališta do stadiona Grbavica. Druga gimnazija je ujedno i jedina škola koja već drugu godinu zaredom učestvuje u ovoj utrci. U ovogodišnoj utrci naš tim je činilo 11 takmičara, zauzevši ekipno 41. mjesto, dok posebno vrijedi istaći uspjeh profesora Samina Omanovića koji se plasirao na visoko 79. mjesto među 1000 takmičara.

Poštujući propisane epidemiološke mjere, utrka je u potpunosti organizovana na otvorenom, čime je, uz druge COVID-mjere, istaknuta važnost zdravlja, sigurnosti i odgovornosti svih učesnika. Kompanija Porsche BiH sa svojim brendom Audi naslovni je sponzor utrke. Utrka je prepoznata kao događaj koji ujedinjuje kompanije čija korporativna kultura njeguje aktivan i zdrav život uposlenika.