KONSTITUIRANO VIJEĆE RODITELJA ZA ŠKOLSKU 2021/2022. GODINU

U četvrtak  14. oktobra 2021. godine održan je prvi sastanak Vijeća roditelja  u  školskoj 2021/2022. godini.

Nakon uvodnog obraćanja direktora škole profesora Seida Alibegovića, predstavljeni su članovi Vijeća roditelja. Sastanku je, pored direktora, prisustvovala i pedagogica škole Elida Čaušević, koordinatorica Vijeća roditelja.

 

Pedagogica Čaušević je izvijestila roditelje o mnogobrojnim aktivnostima koje su realizirane u prethodnoj školskoj godini, a potom ih upoznala sa Zakonom o srednjem obrazovanju, posebno ističući članove koji se odnose  na rad Vijeća roditelja.

 

Za predsjednika Vijeća roditelja Druge gimnazije izabran je gospodin Munib Smajović, koji predstavlja roditelje II1 odjeljenja. Za zamjenika je izabrana gospođa Elma Dizdarević, koja predstavlja roditelje I4 MYP odjeljenja, a za zapisničara gospođa Merjem Sipović, koja predstavlja roditelje I1 MYP  odjeljenja.

 

Izabrani su članovi komisije koja će raditi na izradi Godišnjeg plana i programa Vijeća roditelja za školsku 2021/2022. godinu i komisije za organizaciju ekskurzije, studijskih posjeta i izleta.

 

Nadamo se da će predstavnici Vijeća roditelja doprinijeti što boljoj atmosferi u školi i zajedno s nama raditi na unapređenju svih aspekata odgojno-obrazovnog rada.