KONSTITUIRANO VIJEĆE UČENIKA

U petak 15. oktobra 2021. godine održan je prvi konstituirajući sastanak Vijeća učenika Druge gimnazije Sarajevo za školsku 2021/22. godinu.

U uvodnom obraćanju koordinatorica vijeća Denisa Čordalija je izvijestila članove o aktivnostima koje je Vijeće učenika realiziralo u prošloj školskoj godini. Učenik Mak Topčić je članovima predstavio projekat Podcast koji su učenici pokrenuli tokom prošle školske godine, a koji će se nastaviti realizirati i u ovoj školskoj godini, te je pozvao učenike da se uključe u bilo kojem aspektu organizacije i realizacije ovih emisija.

Za predsjednika Vijeća učenika za ovu školsku godinu odabran je Haris Imamović iz IV1, koji je i prošle godine obnašao ovu dužnost. Za zamjenika je izabrana učenica Ema Srna iz III1 IB DP-a, a ulogu zapisničara je dobio Mustafa Čelić iz II4 IB MYP odjeljenja.

U nadi da će se ova školska godina realizirati što više u stvarnim učionicama, a što manje u virtuelnim, učenici su već dogovorili niz aktivnosti koje planiraju realizirati.