PERSONAL PROJECT: DGS Homecoming 2022

Kamran Karić je učenik drugog razreda MYP-a, a u okviru realizacije ličnog projekta iskazao je izvanredne organizacione sposobnosti i pripremio nezaboravan događaj za svoje vršnjake. Značaj njegovog projekta je i veći, imajući u vidu da su sva sredstva od prodaje ulaznica za događaj usmjerena u humanitarne svrhe i biće donirane udruženju oboljelih od bulozne epidermolize DEBRA BiH.

Svoju odgovornost i zrelost Kamran je potvrdio odgovornim pristupom i poštivanjem svih mjera u vezi sa COVID pandemijom, a uz pomoć sponzora je obezbijedio testiranje svih prisutnih na događaju kao i tehničku organizaciju: BlowUp (ozvučenje), Securitas (security tokom eventa), Telemach, R&S, Adriatic osiguranje (omogućili COVID testove). Također, cjelokupnu organizaciju projekta su volonterski podržali njegove kolege i kolegice iz MYP-a: Adna Karkelja, Adna Saida Zukić, Aiša Turulja, Ajla Salman, Ammar Pašanović, Amor Šačić, Benjamin Đozić, Dženana Baljić, Tarik Čengić, Emina Karabeg, Emina Omeragić, Hana Šehić, Ian Lalić, Ilma Kovačević, Matea Šarkinović, Merjem Bikić, Nora Kološ, Sara Čengić, Soraja Salčin, Uma Kalmar, Faris Rastoder te supervizorka projekta profesorica Elvira Kukuljac i koordinatorica PP-a profesorica Aida Sejdić Melezović.

Nekoliko stotina srednjoškolaca je provelo nezaboravno veče u dvorani Goran Čengić na Grbavici, a svoje zadovoljstvo ovim događajem su iskazali željom da se nešto slično organizuje i naredne godine.

 Čestitamo Kamranu na izuzetnom projektu, i sigurni smo da će njegova donacije značajno pomoći rad DEBRA BiH.