SVEČANA PROMOCIJA 21. GENERACIJE IB DIPLOMA MATURANATA

U ponedjeljak 30. maja 2022. godine u prepunoj sali hotela Holiday održana je svečana promocija 21. generacije maturanata IB Diploma programa Druge gimnazije Sarajevo. Promovirana su ukupno 53 učenika. Priredbu je pratio veliki broj učenika, roditelja i profesora.

Generaciju 2021-2022. IB Diploma programa činili su učenici raspoređeni u tri odjeljenja. Na početku svečanosti prisutnima se obratio direktor Druge gimnazije, profesor Seid Alibegović, koji je istakao da je u proteklih dvadeset godina, koliko se IB Diploma program implementira u Drugoj gimnaziji, veliki broj učenika uspješno završio školovanje i nastavio studije na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Nakon toga, emotivnim govorima učenicima su se obratile razrednice ovogodišnjih maturanata profesorice Aida Sejdić-Melezović, Maja Ljubović i Jasna Kovo. One su poželjele maturantima mnogo uspjeha u budućem obrazovanju. U ime učenika, prisutnima se obratila Aldina Husejinović, koja je školovanje u IB Diploma programu uporedila sa najljepšim putovanjem na kojem se skupljaju uspomene i neprocjenjiva životna iskustva.

U nastavku programa uručene su CAS (creativity, activity, service) nagrade, učenicima koji su se najviše pokazali kroz projekte, a CAS je jedan od temelja IB diploma programa. Nagradu je uručila koordinatorica CAS programa profesorica Aida Sejdić-Melezović.

Nakon toga, koordinatorica IB Diploma programa, profesorica Dolores Hadžić pročitala je imena svih učenika, kojima je direktor škole uručio diplome o uspješnom završetku školovanja. Tako je ovogodišnja generacija maturanata uz muziku, osmijehe i aplauze prepune sale hotela Holiday ispraćena u život.

Izvor: Dnevni avaz