ODRŽANA DVA PREDAVANJA ZA UČENIKE NAŠE ŠKOLE: PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA I MEDIJSKA PISMENOST

U petak navečer 3. juna 2022. godine u 18.40 h, nakon druge smjene, ko bi poželio poslušati neko predavanje? Pa i sami je kraj školske godine... Međutim, za učenike odjeljenja II-4 i njihovu supervizoricu za društveno korisno učenje, profesoricu Bosanskog jezika i književnosti Jasminu Hasanbegović-Herenda, te večeri učenje je tek počelo, i to na jedan veoma poseban način.

Zahvaljujući angažmanu učenika odjeljenja II-4 i našim gošćama, naša škola je imala čast da ugosti dvije dame, majke naših učenika, koje su bile ljubazne i pristale su da kroz zanimljiva predavanja obogaćena prezentacijama edukuju sve zainteresovane učenike i profesore naše škole o temama o kojima su govorile.

Gospođa Ehlimana Ibrahimović, doktorica porodične medicine, svim prisutnim je održala veoma korisno predavanje na temu Prevencijom do zdravlja. Skrenula nam je pažnju na važnost prevencije raznih i, nažalost, veoma čestih oboljenja. Sada mnogo više znamo o tome kako možemo bolje brinuti o svome zdravlju i zdravlju naših najbližih.

Drugo predavanje je održala gospođa Marija Arnautović, dugogodišnja novinarka, koja je na veoma interesantan način govorila o temi Medijska pismenost. Bilo je riječi o raznim pitanjima koja ova tema otvara. Učenici su zahvaljujući ovom izlaganju sigurno svjesniji opasnosti koje prijete onima koji se neoprezno služe internetom. Ubuduće ćemo pažljivije tragati za informacijama.

I to nije sve... Svi prisutni, koji su istinski uživali u ovom veoma ugodnom druženju, su dobili zadatak da znanja koja su stekli tokom izlaganja naših gošća prenesu drugima, jer učenje dobiva puni smisao samo ako znanje koje smo stekli prenesemo drugima.