USPJEH NAŠIH UČENIKA U STEAM TAKMIČENJU

Takmičenje iz oblasti prirodnih nauka Science STEM, iz oblasti biologije, fizike i hemije, održano je 30. maja 2022. godine, a na njemu su se takmičili učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole. Radi se o prvom takmičenju ove vrste koje je dio zvaničnog Kalendara takmičenja u Kantonu Sarajevo.

Sama činjenica da su se naši učenici takmičili u konkurenciji 154 takmičara ukazuje na ozbiljnost i motivisanost učenika i učenica da pokažu znanje iz predmetnih područja obuhvaćenih takmičenjem.

Naši učenici su nas ponovo učinili ponosnim postigavši zavidne rezultate iz biologije i fizike. Sve to ne bi bilo moguće bez nesebične mentorske podrške predmetnih profesorica Sanele Isaković i Jasmine Baluković. U kategoriji prvih razreda 2. mjesto je zauzela naša Matea Šarenac, dok je na 4. Uma Atifa Maira Kurt. U kategoriji drugih razreda prvo mjesto je zauzeo Mak Topčić, dok ga na drugom prati Beisa Šabić, na trećem Faruk Hasanbegović i četvrtom Asja Šišić. I u kategoriji drugih razreda izbornih područja naši učenici su briljirali u samom vrhu, Hena Helać drugim mjestom, Alem Karić trećim i Ahmed Spahić četvrtim.

Čestitamo našim sjajnim učenicima i profesoricama na sjajnim rezultatima i hvala im što nas čine ponosnim.