KONSTITUIRANO VIJEĆE UČENIKA

Dana 27. oktobra 2022.godine održan je konstituirajući sastanak Vijeća učenika Druge gimnazije Sarajevo. Tokom ovog sastanka koordinatorica vijeća pedagog-psiholog Denisa Čordalija je uputila riječi dobrodošlice članovima novog sastava Vijeća uz nadu da će imati uspješan rad u ovoj školskoj godini.

Nakon uvodne riječi Vijeću su se predstavila četiri kandidata za predsjenika/cu Vijeća učenika Druge gimnazije Sarajevo Ajša Borovina, učenica II2, Dženeta Latić, učenica IV5, Iman Kazazić, učenica IV3, i Mak Topčić, učenik III3. Članovi vijeća su većinskim glasanjem odabrali učenika Maka Topčića za predsjednika vijeća i Iman Kazazić za zamjenicu predsjednika. I prethodnih godina su bili aktivni članovi Vijeća učenika Druge gimnazije Sarajevo, te su članovi prepoznali njihov rad, trud i zalaganje. Za zapisničara je izabran Muris Čerkez, učenik I3 IB MYP razreda.

Odabrani kandidati su se zahvalili na povjerenju koji su dobili od članova Vijeća, te zakazali sljedeći sastanak na kojem će iznijeti prijedloge projekata za ovu školsku godinu, kao i aktuelne probleme učenika s kojima se planiraju baviti kako bi boravak u školi bio što ugodniji za sve učenike.