ADVENTURE CLUB DRUGE GIMNAZIJE POČEO SA RADOM

IB učenici trećeg i četvrtog razreda Druge gimnazije, u okviru CAS projekta, pokrenuli su ADVENTURE CLUB, sa namjerom da organizuju razne sportske aktivnosti i promovišu „outdoor lifestyle“ među svojim vršnjacima.

Ovaj projekat predstavlja inovaciju i osvježenje u Drugoj gimnaziji, a dvadesetak učenika pod mentorstvom profesorice Aide Sejdić Melezović i profesora Farisa Njemčevića će raditi na osmišljavanju i organizaciji raznih aktivnosti u prirodi, kao što su planinarenje, biciklizam, skijanje, rafting, kampovanje, polumaratoni, triatloni, trailovi i druge aktivnosti na otvorenom.

„Ovo je sjajna prilika da se svi opustimo, odmorimo od svakodnevnih školskih obaveza, ali i socijaliziramo i zbližimo sa našim vršnjacima“, istakla je Soraja Salčin, učenica 3. razreda IB programa.

Klub je simbolično započeo rad 10. novembra prvom konkretnom aktivnošću. Naime, učenici su, u pratnji prof. Njemčevića, organizovali planinarenje na vrh Trebevića (1629 m n.v.), koristeći najzahtjevnije staze, nakon čega su u planinskom ambijentu održali radionicu i napravili detaljan plan aktivnosti do 31. 8. 2023. godine. Svi učenici su se složili da je ovo jedan od najboljih načina za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja i raduju se novim avanturama. „Ponosan sam na ovu školu i na naše učenike, i sretan što imam priliku družiti se sa njima i van učionica, te pomoći da budu još sretniji“, zadovoljstvo nije krio ni profesor Njemčević.

Druga gimnazija Sarajevo kroz Adventure Club nastavlja sa aktivnostima koje povezuju i unapređuju učenike jedne sa drugima, ali i sa prirodom i ljepotama naše prelijepe domovine.